Долар на чорному ринку знижується: свіжий курс на початку робочого тижня

Читать на русском
Автор
715
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні
Курси валют та розцінки в обмінниках сьогодні

Євро різко здорожчав після вихідних

У перший робочий день тижня Національний банк України встановив курс долара на рівні 29,25 грн і ця ціна залишається незмінною з дня повномасштабного вторгнення росії, 24 лютого. Водночас євро значно подорожчав після вихідних, тож у понеділок він коштуватиме 30,68 грн, що на 30 копійок більше, аніж у попередній банківський день.

Натомість розцінки на чорному ринку, згідно з даними "Мінфіну" навпаки призупинилися в порівнянні з вчорашніми. До прикладу, купівля американського долара сьогодні обійдеться у 35,50 грн, що рівно вчорашній ціні. А от продати долар США упродовж доби можна буде за 35,60 грн, що на 5 копійок дешевше, ніж у неділю.

Європейська валюта також суттєво розцінки не змінила. Купуватимуть євро сьогодні за 37,30 грн, а продаватимуть 37,50 грн, що на 5 копійок дешевше за вчорашню ціну.

Курс валют від Мінфіна 20 червня
Курс долара та євро на чорному ринку 20 червня

Варто відзначити, що на думку експертів, наразі найпривабливішою валютою, в якій краще зберігати свої заощадження є американський долар.

Курс валют від НБУ 20 червня
Курс валют 20 червня у банках України

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку експертів у сфері фінансів, до липня курс американської валюти навряд чи зросте більше 36,5 гривень.

Також нагадаємо, які прогнози дають експерти стосовно цін на американський долар після війни.